A možda su u šumi!

“Reciklirani” Plenković mora otići

“Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna.
Krhko je znanje!)
Možda je pao trak istine u me,
A možda su sanje.
Još bi nam mogla desiti se ljubav
Desiti – velim,
Ali ja ne znam da li da je želim,
Ili ne želim”.

Tako je u svom čuvenom “Povratku” pjevao Dobriša Cesarić. I dok on nije saznao želi li ljubav ili ne, mi smo sasvim sigurni da ne želimo i nema ljubavi s ovom Vladom, ministrom financija Zdravkom Marićem i premijerom Andrejem Plenkovićem u kojih je ‘krhko znanje’ o Agrokoru i malverzacijama kojih se tamo nakotilo u desetinama milijardi kuna, a sve pod patronatom i uz blagoslov države, u čije je ime za interese Agrokora (i kredite) brinuo upravo Marić, odobravajući u HBOR-u kredite koncernu za koji je već tada bilo jasno da je nepovratno na koljenima.

Marić i Plenković zborno su danas zapjevali da je objava dokumentacije, koja dokazuje da je Marić ženerozno omogućio kredit Agrokoru koji ga više neće moći vraćati, “reciklaža” stare priče. Omalovažavanje priče i relativiziranje objavljene dokumentacije koja nedvojbeno potvrđuje da je Marić itekako bio upoznat s apokalipsom u Agrokoru, te da je očito u K-Vladu i poslan kako bi zataškao što se zataškati dade, potcjenjivanje je inteligencije svakog građana Hrvatske, kojemu će, uostalom, vjerojatno na grbaču i džep dopasti i plaćanje dugova megalomanskog i pohlepnog Todorićeva koncerna. “Recikliran” je ovdje samo HDZ, njegov predsjednik i način na koji u toj stranci “brinu” za državne i društvene interese. Dakle – nikako.

No, čak i prosječna inteligencija nam kaže da problem više nije Zdravko Marić nego Andrej Plenković koji iz nama neobjašnjivih razloga grčevito brani Marića (kao donedavno i Pavu Barišića) koji je do u detalje bio upoznat s razmjerima propasti Agrokora, no, unatoč tome, sve donedavno je bulaznio o “dobrom stanju” u Agrokoru.
Naše znanje nije krhko, i znamo da premijer, koji drži ljestve jednom od donedavno najvažnijih igrača u Agrokoru koji bi nas sve mogao povući u ambis, mora javnosti dati suvisla, logična, razložna i dokumentirana objašnjenja ili – otići. S njim nam se ljubav više baš nikako ne može desiti.

| Broj posjeta: 241 |

Želite li komentirati? Objava: "A možda su u šumi!"

Imate li komentar?