Privatizacijska pljačka stoljeća kroz teoriju kuhane žabe (video)

U HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo 18. listopada emitiran je prilog o privatizacijskoj pljački u Hrvatskoj. Sindikalci Mario Iveković i Krešimir Sever komentiraju i obrazlažu metode kojima se devedesetih omogućio privatizacijski kriminal, te komentiraju dobro osmišljeni zakonski sustav koji je omogućio pljačku, dok Dragutin Lesar nabraja što je sve i na koji način opljačkano. Lesar je iznio i teoriju kuhane žabe kroz koju je izrazio sumnju da iza privatizacijske pljačke stoljeća ne stoje samo domaći lopovluk i pohlepa, već da se zapravo radi o vrlo perfidno izvednom projektu pljačke iza kojih bi mogle stajati i institucije izvan Hrvatske. U videu koji donosimo u nastavku obratite pažnju na završni dio gdje Lesar kroz primjer kuhane žabe objašnjava tko je i kako to izveo.

| Broj posjeta: 1.280 |

1 komentar u "Privatizacijska pljačka stoljeća kroz teoriju kuhane žabe (video)"

  1. E sad ostaje pitanje kako žaba može spriječiti da bude skuhana ako ju se postepeno zagrijava, tj. ako odmah ne skuži da ju se namjerava skuhati, odnosno, da će se hladna voda postepeno toliko zagrijati i da, kad skuži da će biti skuhana, ona više neće moći utjecati na svoju sudbinu? Nikako. To je sudbina žaba.
    Ne bi trebala biti i sudbina ljudi koji imaju sposobnost anticipacije, promišljanja, planiranja, uviđanja da je to zapravo lonac u kojem se voda koja je sad ugodna, može i zakipiti… ili nemaju.

Imate li komentar?