Laburist Kolarić predlaže osnivanje Ministarstva za Sjever

Ukazujući na činjenicu kako iz našeg kraja jedino donekle visoko mjesto u sadašnjoj središnjoj vlasti obnaša general Zdravko Jakop, Laburisti predlažu osnivanje novog ministarstva – onog koje bi predstavljalo Sjever Hrvatske.

U priopćenju kojega potpisuje županijski šef Laburista Božidar Kolarić kao razlog osnivanja Ministarstva za Sjever navodi se da tako u Zagreb ne bi tek preko medija doznao za probleme ovoga kraja.

  • Jedino bismo zamolili Vladu da na čelu tog novog ministarstva bude čovjek iz Varaždina ili ovog kraja, a nikako ne netko iz Splita, Dubrovnika ili Metkovića odakle je i polovica svih ministara. – stoji na kraju priopćenja Laburista.

Izvor: eVarazdin

Temeljem iskustava iz svih dosadašnjih izbora na svim razinama sigurno je samo to da se predizborni programi mnogih stranaka razlikuju u nijansama dok je ona stvarna kampanja među građanima nešto posve drugo.

Kada bi se provelo neko relevantno istraživanje o tome koliko čak i visoko rangiranih članova pojedinih stranaka zna o programu vlastite stranke rezultati bi, vjerujem, bili porazni. Postavlja se pitanje što misliti o političaru koji je gorljivo branio program pred neke izbore, uvjeravao ljude da će upravo taj program njihov život učinit boljim, a onda u tijeku mandata „promijenio dres“ i tako obezvrijedio ono što je i sam stvarao.

Pojedina predizborna obećanja čak i na razini mjesnih odbora išla su tako daleko da je i laiku bilo jasno da to jednostavno nije moguće ostvariti jer mjesni odbori nemaju ovlasti za takva obećanja.

U protekle četiri godine mi Hrvatski laburisti podržavali smo gradski proračun i u više navrata objašnjavali zašto. Padom proračuna pada i gradonačelnik, a po našem sudu gradonačelnika trebaju mijenjati oni koji su ga izabrali. A to su građani. Je li volja građana ta da izaberu svoju izvršnu vlast, svoje vijećnike koji zatim pokradu mandate i ruše vlast? Riječ je o prevari birača kojoj se ne nazire kraj.

Fokus svega o čemu mi Laburisti pišemo i zalažemo su radni ljudi. Jer kad čovjek ima pristojnu plaću, tad će moći školovati i djecu, tad će moći pristojno živjeti i dobivati pristojnu mirovinu. Od toga sve potiče.

A tko će se boriti za težake iz ovog kraja? Jedino donekle visoko mjesto u novoj-staroj vlasti ima general iz našeg kraja koji je dobio funkciju u MORH-u. A odakle dolaze ministri, tajnici pa čak i podtajnici, da bi naš težak mogao osjetiti da se tamo u Zagrebu neko bori za njega? Ovo je kraj poštenih i vrijednih ljudi. Mi nemamo Plitvička jezera niti more, mi imamo radne navike kakvih je malo gdje. Ali imamo i Vladu koja je po svom sastavu točno dala do znanja što im mi značimo. A valjda više nije potrebno podsjećati ljude ovog kraja čijim su novcima sanirane banke u priobalju, kad su se opljačkale i privatizirale naše firme i tko je tada bio na vlasti.

Iz tih razloga nakon lokalnih izbora mi Laburisti predlažemo da Vlada ustroji još jedno ministarstvo koje bi se zvalo „Ministarstvo za sjever“. Kako za probleme ovog kraja u Zagreba ne bi morali doznavati iz medija. Jedino bismo zamolili Vladu da na čelu tog novog ministarstva bude čovjek iz Varaždina ili ovog kraja, a nikako ne netko iz Splita, Dubrovnika ili Metkovića odakle je i polovica svih ministara.

| Broj posjeta: 80 |

Želite li komentirati? Objava: "Laburist Kolarić predlaže osnivanje Ministarstva za Sjever"

Imate li komentar?